2 maj 2019
19:00

Askims IK Vit

Referat: Mölnlycke IF Vargar - Askims IK Vit

Matchen gick på Vällsjöplan i Pixbo. Vi är lite bortskämda med konstgräsplan där bollen alltid beter sig likadant. Så när man hamnar på en plan med naturgräs så blir det att tänka lite annorlunda, i synnerhet om planen inte är helt plan utan lutar lite och har en hel del ojämnheter som gör att bollen studsar lite hit och dit. Men det är inget vi kan skylla resultatet på för det var samma för våra motståndare som idag var Mölnlycke IF Vargar.

Det var inte bara planen som var ojämn utan även vädret. Strax före matchen blåste det upp rejält och vi undrade om vi skulle klara oss ifrån regnet. Det gjorde vi och mot slutet av matchen blev det en riktigt skön vårkväll.

Själva matchen började jämnt med chanser åt båda håll. När domaren blåste slut på första perioden så var ställningen 3-3. Andra perioden blev målfattig med endast ett mål för Mölnlycke.

I sista perioden tappade vi dock tyvärr mycket av spelet och gav bort alldeles för många enkla mål när motståndarna kom fria i mitten och lätt kunde sätta in bollen. Vi behöver öva mer på uppspelsfasen för att inte tappa bort oss för lätt och ge oss själva för lite tid innan vi får deras anfallare i ryggen. Killarna kämpade dock friskt för varandra och hjälptes under hela matchen åt i försvarsspelet på ett mycket bra sätt. Trots det så slutade sista perioden med hela 7-1 till Mölnlycke.